Quick Search - cauta in site

Thursday, October 11, 2007

E-urile electronice?

Scandal mare soldat cu retragerea de pe piata a telefoanelor Philisp 162!!!


Un numar tot mai mare de specialisti nutritionisti se alatura comunitatii medicilor dinUniunea Europeana sublinind prin luari de pozitie in mass media scrisa, vorbita si video necesitatea transparentizarii catre consumatori a continutului alimentelor pe care zi de zi le consumam in diferite forme.
Astfel au devenit uzuale in majoritatea discutiilor cotidiene cuvinte ca Euri. Mariile companii au fost obligate sa marcheze etichetele produselor lor in mod explicit cu codurile si indicativele substantelor Emulgatoare utilizate pentru imbunatatirea proprietatilor de gust, consistent si culoare a produselor pe care le vand. Astfel putem descoperii cu uimire ca sucurile natural au in continut substante responsabile de o multime de boli ale ficatului, ochilor si auzului, ca in fapt margarina vanduta zi de zi sub umbrella unor reclame idilice, pasnici si familiar, este in fapt un produs similar plasticului si nu are nimic de-a face cu laptele sau produsele de lapte, mirosul de lapte fiind rezultatul unui E (167).
Insa dincolo de aceste alimente care ne ucid lent prin otravurile lor, exista alti factori periculosi care ne pot si ne afecteaza zi de zi viata. Este cunoscut cazul din landul german Baden-Wuertenberg unde oamenii au sesizat modificari majore ale sanatatii membrilor comunitatii micutului sat Bamber-Kirchensdorf in doar cateva luni de la instalarea unei antene de comunicatii Vodafone in imediata vecinatate a acestei locatii.

Iata de ce devine evident prezenta unei atitudini impotriva acestui mod de poluare a sanatatii umane, impotriva acestor E-uri electronice. Frecventele din gama 900-1800 GHz, frecventele de lucru pe teritoriul Romaniei, precum si norma CDMA utilizata de unul dintre cei mai mari operatori Romani, si-au dovedit efectele nocive in mai toate statele Europei. Desi Comisia Euroipeana a decis retragerea licentelor de operare pe aceste frecvente in Europa, Romania a cerut continuarea operarii pentru urmatorii inca 10 ani.

Insa fiecare dintre noi este afectat in mod direct nu atat de radiatiile care strabat nevazut spatiul in care ne crestem copiii si ne desfasuram viata ci este afectat mai ales de centrele si concentratoarele de radiatii pe care zi de zi le apropiem de cel mai sensibil punct al organismului uman, creierul.

Un scandal mediatic recent, pornit de la suferintele unor oameni din mai toate tarile Europei, a adus pe masa Comisiei Europene de Comunicatii si Informatica, un caz pe cat de grav pe atata de periculos prin urmarile sale. Astfel terminalul companiei Philips, modelul 162 (http://www.gsmarena.com/philips_162-1064.php ) a fost declarat la nivel mondial cel mai nociv terminal de telefonie mobila existent datorita tehnologiilor bazate pe autorezonanta magnetic de proximitate realizata de microcircuite dinamice de tip nanit. Acesti naniti, dedicati initial curatarii terminalului in mod automat, tehnologie utilizata si pentru o clasa de periferice de tip mouse produsi de Logitech (VX Nano), s-au dovedit “fatali” terminalului Philips. Daca in cauzul perifericelor de tip mouse frecventele de operare wireless nu depasesc decat de doua ori limita admisa de radiatii in cazul terminalului Philips aceste valori cresc exponential, masuratorile ajungand pana la de zece mii de ori in zonele de proxinmitate de pana la 50-60 de centimetrii de baza terminalului.



Iata de ce Comisia Europeana a decis retragerea terminalelor Philips 162 (http://www.gsmarena.com/philips_162-1064.php ) de pe pietele europene incepand cu luna octombrioe a anului 2007 si inlocuirea acestora cu terminale netratate cu E-urile electronice de tip naniti. Companiile romanesti au aderat la aceasta initiative si au decis retragerea de pe piata a acestor terminale Philips 162 (http://www.gsmarena.com/philips_162-1064.php ) sfatuind pe cumparatorii lor sa le predea la centrele de vanzare ale comapniei pentru a beneficia de varianta acestora care se incadreaza in limitele Europene de radiatie. Redactorii nostril au fost asigurati de catre reprezentantii companiei incriminate ca noile terminale sunt identice ca si specificatii, calitate si functionalitati cu cele retrase de pe piata, clientii beneficiind si de un bonus de 5 dolari din partea companiei producatoare pentru intelegere din partea clientilor. Aceasta campanile spera sa retraga de pe piata pana la 98% dintre terminalele déjà vandute.
Un gest de inceput menit sa ne dea sperante pentru viitor. Si atunci ne intrebam pe buna dreptate: pe cand etichete pe terminalele de telefonie celulara cu inscriptia E-urilor electronice?

8 comments:

Anonymous said...

Mi-am returnat celularul acum o ora!!! Mi-au dat instant altul...Mie mi se pare identic :D...Am luat si cei 5 dolari ca si credit in Orange!!! Functioneaza!!!

Anonymous said...

Unde trebuie sa mergi exact? In orasul meu nu este Orange Shop... Oare se poate la orice magazin Orange?

Anonymous said...

Acum stiu de la ce a inceput sa-mi cada parul!!! Am mers la o multime de medici si nimeni nu stia de ce ?!?!?!? Si cu calciul am probleme!!! Sper sa se rezolve cu returnarea!!! Cosmote mi-a dat alt telefon dar creditul numai in cateva zile va fi activ.

Anonymous said...

Cred ca se poate la orice dealer Orange... Eu zic sa dai un telefon la serviciul clienti...

Anonymous said...

@simion: tu faci misto sau vorbesti serios?

Anonymous said...

vali mergi la cel mai apropiat ornage sau Vodafone shop! Toti sunt instruiti despre asta!!! Daca nu au pe loc sa-ti schimbe in maxim o zi le aduc!!!Eu sunt din Buzau si a durat o zi!

Anonymous said...

Din gresala am atins de mai multe ori celualrul de castile de la MP3 ca le aveam in urechi...Binenteles cu muzica oprita :D Deja la urechea la care am atins buretele este aproape terminat!!! In numai doua saptamani!!!

Anonymous said...

sa fim seriosi. comisia a retras toate modelele nokia, sony ericsson, motorola si samsung. Plus toate licentele de functionare ale operatorilor de tv, internet si telefonie wireless. A mai chemat pe pamant 2 sateliti, cica toate astea se intample din cauza depasirii raportului greutate/tranzistori. Am ramas mut cand am vazut ce au anuntat :P